The Sandon
The Sandon
178-182 Oakfield Road

Puben där Liverpool grundades är självklart värt ett besök. Du hitter den bakom bensinmacken en bit nerför vägen från The Kop. Luras inte att den känns trång när du går in genom entrén. Fortsätt bara gå rakt igenom den och en ny ölvärld öppnas med folk överallt. Trots det kan du ofta få ett bord, sitta ner och läsa matchprogrammet samtidigt som du snackar med locals över en pint.

The Park
The Park
Walton Breck Road

Rakt över vägen från the Kop ligger The Park pub som är känd för atmosfären före match. Är du ute efter sånger, svett, tryck och öl är det hit du ska gå. Inget för klaustrofobiska personer.

The Albert
The Albert 2
Walton Breck Road

The Albert ligger alldeles bredvid The Kop och är förmodligen den kändaste LFC-puben runt Anfield. Här är stämningen på topp och trycket högt. Räkna dock med att det tar tid att beställa ölen.

The Liverpool
The Liverpool
James Street

Nära Days Inn Hotel ligger The Liverpool. En genuin engelsk pub med blandade åldrar. Se upp så du inte blir sittande hela dagen!

Wetherspoons
The Welkin
7 White Chapel (The Welkin)
St.Johns Way (The Fall Well)

Wetherspoons är en rikstäckande kedja med ett helt ok ölutbudet. Finns 5-6 st i Liverpool. Maten funkar och du får den snabbt. Noll känsla men perfekt om man vill sitta ner i lugn&ro och ta en öl och snacka. Öppnar tidigt för den som vill ha ölfrukost.

The Pumphouse
Pumphouse
Albert Dock

Är det en solig dag i Liverpool finns det inget bättre än att sitta ute och ta en öl nere i Albert Dock och blicka ut över hamnområdet. The Pumphouse är stället för det.

Flanagan´s Apple
Flanagans
Matthew Street

Mitt i Beatleskvarteren (Matthew street) ligger Flanagan´s Apple dit du går när de vanliga pubarna stänger och du vill ha hög stämning in på småtimmarna.

Baltic Fleet
Baltic Fleet
33A Wapping, L1 8DQ, Liverpool

Beläget 10 minuters promenad från Liverpool One ligger en av de mest klassiska pubarna i Liverpool med anor flera hundra år tillbaka i tiden. Med ett microbryggeri i källaren där man bland annat brygger sin egna Summer Ale och en vedeldad brasa är pubkänslan hög.
Ett måste!

Bierkeller
Bierkeller
Liverpool One, 6 Thomas Steers Way, L1 8LW, Liverpool
http://thebierkeller.com/liverpool-bar/

Sportbar med flera storbildskärmar och mycket studenter. Räkna inte med att sitta ner och se matcher i lugn och ro utan mera i en studentfestmiljö. Ligger bredvid Stora Hilton hotellet vid Liverpool One.

The Abbey
The Abbey
Hanover Street

Klassiskt brittisk pub med både mat och ett ok ölutbud. Sänder fotboll och har storbildskärmar där kommentering körs istället för musik. Perfekt för en Premier League lördag.